Teun Toebes wint Young Impact Award

Teun Toebes (student verpleegkunde) heeft een Young Impact Award gewonnen in de categorie Health.

Met ruim vijfentwintig procent van de stemmen behaalde hij een ruime overwinning. Op 12 juni mag hij in Rotterdam Ahoy, ten overstaan van 10.000 jongeren, nog eens zijn verhaal doen. “Mijn boodschap is dat ik mensen met dementie én de zorg positief onder de aandacht wil brengen.”

De twintigjarige student hbo-v is onder de indruk van de prijs. “Het is fantastisch dat ik met zoveel mensen mijn passie mag delen. Voor het eerst was ik echt sprakeloos. Zonder de hulp van iedereen die op mij heeft gestemd, was me dit nooit gelukt.” Dat Teun een duidelijke boodschap heeft over de zorg bleek onlangs al toen FLOOR, de glossy voor verpleegkundigen en verzorgenden, een nachtdienst met hem meedraaide. Gedurende de nacht werd duidelijk dat Teun ontzettend bewust bezig is met het vak. Hij kijkt niet alleen naar de dementie, maar vooral ook naar de mens erachter. Op geheel eigen wijze probeert hij voor deze mensen geluksmomentjes te creëren. Dit legt hij vast door middel van grappige, ontroerende en inspirerende video’s. Dat doet hij geheel belangeloos en met een ongekend enthousiasme.

Menselijk contact
Met het winnen van de Young Impact Award wil hij zijn boodschap nog verder naar buiten brengen. “Ieder mens heeft behoefte aan contact. Wat ik doe, is eigenlijk heel basaal: ik laat zien hoe je contact kunt maken. Menswaardigheid moet altijd boven beleid gaan, maar ik zie dat dit in de zorg niet altijd gebeurt. Daar wil ik me graag voor inzetten, want met betrokkenheid creëer je al snel een geluksmomentje voor een ander. En dat is nog gratis ook.” “Teun is een voorbeeld om aan jongeren te laten zien dat de zorg geweldige uitdagingen in zich heeft”, aldus Michel van Erp van NU’91, DE BOND voor de mensen in de zorg. Naast dit alles maakt Teun zich samen met NU’91 sterk voor studenten.

George Maduro Prijs
Op 12 juni maakt Teun ook nog eens kans op het winnen van de George Maduro Prijs. Dat is dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos inzet voor de maatschappij. Het publiek stemt hier live voor tijdens de feestelijke middag. Vanaf de volgende editie van FLOOR zal Teun zijn verhalen delen als vaste columnist van het magazine.

Ook interessant