De nieuwe FLOOR is uit

Decembereditie vol boeiende verhalen

De vierde editie van FLOOR, dé glossy voor verpleegkundigen en verzorgenden is uit! Deze decembereditie staat weer boordevol inspirerende, vrolijke, ontroerende en boeiende verhalen. Alle verhalen hebben een ding gemeen: de positieve kant van ons mooie vaak staat voorop.

Voor deze editie gingen we de grens over en bekeken zo de zorg wereldwijd. We spraken met verpleegkundigen in België, Jordanië en op Aruba. Het is opmerkelijk om te zien dat er naast de verschillen ook veel overeenkomsten te vinden zijn. In Leiden mochten we een dag meelopen met een verzorgende die werkzaam is in Xenia, het enige hospice voor jongeren in Nederland. Een indrukwekkende dag waarbij juist het leven centraal stond in plaats van de dood. Minstens zo indrukwekkend was het interview met de verpleegkundige van de traumahelikopter. Een gesprek over de vooroordelen die je vaak op televisie ziet en over hoe je in heftige situaties moet reageren.  

Vrolijke verhalen
Helemaal blij werden we van het interview met Fred en Frency van Dijk, eigenaren van Brownies&downieS in Tiel. Vrolijkheid staat voorop in deze bijzondere lunchroom. Nicolette van Dam vertelde over haar ervaringen van de zorgverlening in Guatamala en hoe zij aankijkt tegen de verpleegkundigen daar. Tot slot lees je meer over de verslavingszorg, cultuurgerelateerde zorg en zie je welke twee lezers van FLOOR een metamorfose ondergingen. 

 

Ook interessant