Dag van de Verpleging

FLOOR de glossy voor verpleegkundigen en verzorgenden

Op zondag 12 mei, de internationale Dag van de Verpleging, verschijnt de derde editie van FLOOR. Een glossy speciaal voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Jaarlijks wordt op 12 mei de geboortedag van Florence Nightingale (1820) gevierd: de Dag van de Verpleging. Florence Nightingale staat symbool voor het beroep en is de grondlegster van de moderne verpleegkunde.

FLOOR is een cadeau van NU'91, DE BOND voor de mensen in de zorg, voor alle verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Een blijk van waardering voor het werk dat zij dag en nacht verzetten. Aan het magazine werkten veel enthousiaste zorgprofessionals mee.

In deze editie gaan de lezers een nachtje met Teun Toebes mee het verpleeghuis in en ervaren zij hoe een dag in de kinderthuiszorg eruit ziet. Daarnaast kunnen ze lezen hoe de broer van Tooske Ragas haar heeft geleerd om engelengeduld te hebben.

Het is iedere dag de Dag van de Verpleging

Hoofdredacteur Michel van Erp (NU’91): ‘12 mei is de dag waarop de zorgprofessionals extra in de spotlights staan. Maar eigenlijk is het iedere dag de Dag van de Verpleging. Dagelijks staan tienduizenden collega’s klaar om professionele zorg te verlenen op alle mogelijke plaatsen.’

Hoewel we van alle kanten horen dat de werkdruk in de zorg steeds verder oploopt en er steeds vaker onveilige situaties ontstaan, zijn er ook hele mooie kanten aan werken in de zorg. FLOOR wil graag laten zien dat zorgprofessionals een fantastisch vak hebben. Voor mooie, ontroerende en bijzondere verhalen hoeven we eigenlijk helemaal niet lang te zoeken. Op de redactie van FLOOR komen talloze verhalen binnen van verzorgenden en verpleegkundigen die graag hun verhaal willen vertellen. Verhalen die wij met veel plezier delen in FLOOR. Verhalen die inspireren en nieuwe energie geven. Want wat mogen wij toch trots zijn op het werk dat er dagelijks in de zorg wordt verzet.

Heftige beelden

Een bijzondere plek neemt het artikel over de opleiding tot forensisch verpleegkundige in. De thema’s die op een lesdag behandeld worden, liegen er niet om: vrouwelijke genitale verminking en forensisch-medisch onderzoek bij zedenmisdrijven. Tijdens de les worden heftige foto’s getoond. Het zijn beelden waarvan niemand hoopt ze ooit live bij iemand te zien. Het is geen CSI. Het opsporen van de dader hoort namelijk niet thuis in het takenpakket van de forensisch verpleegkundige. De verpleegkundige zorgt ervoor dat sporen en letsels vastgelegd worden, niet verloren gaan en behouden blijven. Het is eigenlijk de intermediair tussen de behandelende sector en de forensische sector.

Dag van de Verpleging

Op 12 mei gaan veel vrijwilligers en medewerkers van NU’91 het land in om verpleegkundigen en verzorgenden het magazine aan te bieden. Als blijk van waardering voor al het werk dat zij iedere dag opnieuw verzetten. Er worden 25.000 papieren exemplaren verspreid en daarnaast is het magazine ook als download beschikbaar via www.floormagazine.nl

Alle ruim 30.000 leden van NU’91 ontvangen FLOOR op 12 mei in hun mailbox.

Ook interessant